Evenementen

Wijnproeverijen en workshops in Antwerpen

Wijnproeverij

Nog steeds beschouwen wij onze proeverijen als het kloppend hart van Vinatera. Op frequente basis organiseren we onze proeverijen op onze thuislocatie en stellen we telkens een gevarieerd aanbod van onze wijnen voor, dat kan dan zijn op basis van een streekfocus, een selectie van specifieke wijnhuizen, of een selectie afgestemd op de periode van het jaar. Onze proeverijen zijn steeds gratis en open toegankelijk voor iedereen.

We geloven er nog steeds in dat het aan de wijn is om de klant te overtuigen, en dat het niet aan ons is om de klant met commerciële argumenten te overtuigen. Iedereen heeft zijn/haar eigen smaak, die kunnen wij niet beïnvloeden, enkel de geschikte wijn proeven levert de juiste match. Het verhaal en de achtergrond van het wijnhuis vertellen wij er graag bij vanuit onze rechtstreekse ervaringen, bezoeken en contacten met de wijnbouwers.

Wens je graag een proeverij voor een select publiek of op een andere locatie, dan komen we ook graag naar je toe met een afgestemde wijnselectie. Dit is voor velen de meest leuke manier om een boeiende proeverij te houden met vrienden, collega’s of als incentive met klanten…     Bij interesse lichten we graag onze voorwaarden toe.

Na veel gegoochel en geknutsel in de keuken zijn we op vraag van velen in 2016 ook gestart met sushi workshops. De eerste sessies waren alvast een succes, hou onze kalender in de gaten!

Sushi workshops organiseren we voor groepen van 6 tem 12 personen, zelfs voor kinderen kunnen we basic workshops houden.

We garanderen je creaties en gerechten die je niet standaard op de kaart vindt bij het Japanse restaurant….   ????

Wijnproeverij

Hou je van wijn en ben je er ook op uit om meer te weten en te leren over het proces van het wijnmaken, over de verschillen van de druivenrassen, de bodems, de regio’s en nog zoveel meer? Dan kan je ook bij ons terecht voor wijncursussen op maat. Dorina heeft naast haar pedagogische vorming en ervaring een mooi technisch scholingstraject afgelegd startend bij Piva en verder opgebouwd via WSET en is daarmee een geknipte lesgeefster. Dat kan op maat voor zowel beginners als gevorderden. Deze cursussen beperken zich niet tot Spanje maar dragen het globale wijnlandschap.

De leukste wijncursus volgt u bij ons

Neem gerust contact op